• 0,00 €
  • REKISTERÖIDY / KIRJAUDU

Tehtävä Tukholmassa – Suomi olympiakisoissa 1912

Tukholman olympialaiset, ”päivänpaistekisat”, järjestettiin tasan 100 vuotta sitten. Tapahtuma oli autonomiselle Suomelle merkittävä niin urheilullisesti kuin poliittisesti. Hannes Kolehmaisen ja kumppanien saavutukset jäivät urheiluhistoriaan pysyvästi ja lippuselkkaus Venäjän kanssa toi Suomelle myötätuntoa kansainvälisesti. Tehtävä Tukholmassa - teoksen kirjoittajat ovat Suomen Urheilumuseosäätiön nykyisiä tai entisiä työntekijöitä, jotka tuntevat hyvin Urheilumuseon, -arkiston ja -kirjaston laajan lähdeaineiston. Artikkelit pohjautuvat mahdollisimman paljon alkuperäisiin aikalaislähteisiin. Moni seikka urheiluhistoriassamme tarkentuu tai ehkä jopa muuttuu. Helsingin yliopiston historian professori Henrik Meinanderin arvio kirjasta: ”Upeasti kuvitetusta teoksesta löytää paljon uutta tietoa suomalaisten osallistumisesta Tukholman kisoihin, tähtikaartin elämänurista, lehdistön ja kotiyleisön reaktioista sekä jo silloin myynnissä olleista olympiakorteista ja muusta olympiakrääsästä.” (Liikunta ja tiede -lehti 49 4/2012) Kirjan ovat toimittaneet Riitta Forsman ja Vesa Tikander.

ISBN 978-952-67019-9-8
ISSN Ei